Spreekbeurt of werkstuk?

Sterrenkunde is natuurlijk een heel mooi onderwerp om een spreekbeurt over te houden of een werkstuk over te maken. Heb je plannen voor een spreekbeurt of werkstuk over een sterrenkundig onderwerp? Begin dan hier!

Onderwerp

Eerst moet je natuurlijk een onderwerp verzinnen. Kies dat niet te ruim („sterrenkunde”), maar ook niet te beperkt („de poolkappen van Mars”). Onderwerpen als het zonnestelsel, de levensloop van sterren, een bepaalde planeet (liefst eentje waar wat ruimtemissies heen zijn geweest), of kometen en meteoren zijn bijvoorbeeld erg geschikt.

Informatie

Helaas kunnen we vanwege de tijd en de kosten er niet aan beginnen om naar iedereen die een spreekbeurt houdt of een werkstuk maakt een informatiepakketje op te sturen. Maar gelukkig kun je op het internet heel veel informatie vinden! Hier vind je links naar goede informatie over enorm veel sterrenkundige onderwerpen.

Een andere optie is om de links naar foto's, brochures, en spreekbeurt eens te volgen. Ook kun je eens zoeken in de artikelen in ons Universumarchief!

Beeldmateriaal

Via de links-pagina kun je ook heel veel mooie plaatjes voor je werkstuk vinden. Maar wat als je nu een spreekbeurt houdt? Dan kun je de presentaties gebruiken die je kunt krijgen als je contact op neemt met:

Rafaël Mostert
rafaelmostert@gmail.com

Veel succes met je spreekbeurt of werkstuk - we horen graag hoe het gegaan is!