JongerenKamp

Informatie rondom het Coronavirus

Tijdens de organisatie van JoKa worden door de kampleiding en het bestuur van de JWG de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in de gaten gehouden. Hoewel de voorbereidingen doorgaan en we hopen dat JoKa 2020 veilig door kan gaan, houdt de JWG zich aan de voorschriften van de overheid en het RIVM. Dit kan er toe leiden dat de kampleiding moet besluiten dat het niet verantwoord is om JoKa 2020 door te laten gaan.

Mocht je (kind) interesse hebben om op JoKa 2020 te gaan, dan vragen we je om gewoon aan te melden. Dit voorkomt dat als het kamp wél door kan gaan, we het alsnog af moeten gelasten vanwege een tekort aan aanmeldingen.

In het geval dat we JoKa 2020 toch af moeten gelasten vervalt de volledige betalingsverplichting voor aanmeldingen én zullen we zo snel mogelijk eventueel overgemaakt kampgeld volledig terugboeken. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om het kampgeld pas vlak voor kamp (of eventueel bij aankomst) te voldoen; voor JoKa geldt geen aanbetalingsregeling. Dit geldt zowel voor afgelasting op last van de maatregelen van de overheid en/of het RIVM, als voor afgelasting op initatief van de kampleiding.

Tot slot willen we graag benoemen dat de annuleringsregeling (zoals vermeld op de website) van kracht blijft.

JOKA

jokalogo.jpgHoe vaak gebeurt het nou niet dat je 's nachts naar boven kijkt en alleen maar de helderste sterren kunt zien? Helaas zal de gemeente de lantaarns niet uitdoen. En zelfs als dat zou gebeuren zie je opeens wel een heleboel sterren, maar die mooie nevels die je op al die foto´s ziet zijn onbereikbaar zonder telescoop. Het Jongerenkamp is dé oplossing! Samen met zo'n 30 andere jonge sterrenkundigen ga je namelijk naar Ootmarsum toe. Het is daar fantastisch donker, want je zit er ver van de grote steden.

watterraket.jpgOp kamp wordt er als het helder dreigt te worden meteen een warme trui aangetrokken en ga je samen met de begeleiders sterrenbeelden opzoeken die je 's middags hebt leren kennen, of je kijkt door een telescoop naar een vaag neveltje of een mooie planeet. Dat betekent dus lekker lang opblijven! Ook overdag wordt er aan sterrenkunde gedaan. Natuurlijk worden er praatjes gehouden (op makkelijk én moeilijker niveau!), maar ook zal er wat geknutseld e.d. worden.

Natuurlijk doen we overdag ook allerlei andere dingen. Als het goed weer is worden er allerlei bekende en nieuw uitgevonden sporten en spelletjes gedaan en er staat weer een speurtocht op het programma. En mocht het weer per ongeluk tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop lol gemaakt! Je hebt dus sowieso een week lang een heleboel plezier!

Het natuurlijk heel moeilijk om te zeggen hoe het op kamp is. Foto's zeggen meer dan woorden. Als je deze link volgt krijg je een foto impressie van het JOKA. Je kan ook de kampverslagen lezen.

In 2020 zijn de jongerenkampen op de volgende data:

  • 1e Jongerenkamp: zo 26 juli t/m za 1 augustus 2020
  • 2e Jongerenkamp: zo 2 augustus t/m za 8 augustus 2020

In 2021 zijn de jongerenkampen op de volgende data:

  • 1e Jongerenkamp: zo 1 augustus t/m za 7 augustus 2021
  • 2e Jongerenkamp: zo 8 augustus t/m za 14 augustus 2021

In 2022 zijn de jongerenkampen op de volgende data:

  • 1e Jongerenkamp: zo 24 juli t/m za 30 juli 2022
  • 2e Jongerenkamp: zo 31 juli t/m za 6 augustus 2022

telescoopjeskijken.jpgHet jongerenkamp is bedoeld voor iedereen van 8 tot en met 13 jaar. Je kan altijd mailen als je meer informatie wil. Mail ons op jwg-joka@sterrenkunde.nl. Vlak voor kamp wordt er ook een telefoonnummer voor tijdens kamp gecommuniceerd.

Het inschrijfformulier kan je vinden via de volgende link: klik hier.
Daarnaast hebben we informatie voor ouders. Hier kun je informatie vinden over de prijs, locatie en de algemene voorwaarden.

Kijk ook eens op de pagina met weekendkampen. Want ook buiten de zomer kun je op vakantie met de JWG!

Ouder dan 13 jaar?