Hoofdbestuur

De JWG organiseert activiteiten zoals bijeenkomsten, kampen en excursies door het hele land. Dit wordt voornamelijk gedaan door een 40 man sterk kader. Om de verschillende groepen die al deze activiteiten organiseren te coördineren bestaat het hoofdbestuur. Het hoofdbestuur zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de JWG. Het is verantwoordelijk voor de penningen en het beleid binnen de JWG. Het fungeert als contactorgaan naar verenigingen en instanties buiten de JWG en organiseert elk jaar een algemene ledenvergadering.

Het hoofdbestuur bestaat uit minimaal 5 bestuursleden. Hoofdbestuursleden worden aangewezen door de Algemene Ledenvergadering.

Wil je ook in het hoofdbestuur? Neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Voorzitter: Fedor van den Meiracker

Ik ben sinds 2011 lid van de JWG. Ik ben lid geworden omdat ik met een jongerenkamp meeging. Dat beviel goed en ik ben daarna naar alle zomerkampen geweest en ook enkele winterkampen. Sinds 2016 help ik mee met het kader. Ik ben nu actief bij het Universum en de afdeling Utrecht. Daarnaast heb ik het kamp naar Amerika helpen organiseren en het afgelopen kaderweekend. Sinds de ALV van 2018 ben ik voorzitter van de JWG. Als voorzitter is het mijn taak om te zorgen dat de dingen die belangrijk zijn voor de JWG besproken en uitgevoerd worden en natuurlijk om onze lange, gezellige vergaderingen te leiden. Ik studeer wis-, natuur- en sterrenkunde aan de universiteit van Utrecht en woon in Zeist. Naast mijn activiteiten bij de JWG en mijn studie doe ik aan zwerkbal, dit is een sport waar handbal, rugby en trefbal gecombineerd worden.

Secretaris: Casper Barendrecht

Ik ben sinds 2006 lid bij de JWG. De zomerkampen van de JWG hoorden altijd tot de hoogtepunten van elk jaar. Ik ben dan ook bijna elk jaar mee geweest naar de zomerkampen en ben ook meerdere keren naar het winterkamp geweest.

Sinds 2017 ben ik actief als vrijwilliger bij de JWG en vanaf de ALV van 2018 ben ik ook secretaris van de JWG. Als secretaris, ben ik verantwoordelijk voor de communicatie binnen én buiten de JWG. Samen met de voorzitter, plan ik de bestuursvergaderingen en zorg ik dat alles goed verloopt. Naast het bestuur, ben ik sinds 2018 ook leiding bij het Paaskamp en het jongerenkamp, wat ik ontzettend leuk vind! Ik hoop dit dan ook nog vele jaren te doen.

Heb jij leuke ideeën of een andere vraag voor het bestuur? Dan kan je mij mailen op secretaris@sterrenkunde.nl.

Penningmeester: Cyrano Chatziantoniou

Ik zit nog maar redelijk kort in de JWG, sinds 2012 om precies te zijn. In 2014 werd ik gevraagd om secretaris te worden in het hoofdbestuur, en vanaf 2016 ben ik de penningmeester. Samen met de voorzitter en secretaris vorm ik het dagelijks bestuur van de JWG. Mijn taak is om het geld van de JWG in de gaten te houden en de financiële administratie op orde te brengen en houden. Ik word hierbij geholpen door Lucas, officieel een algemeen bestuurslid, maar eigenlijk een kei-harde financiën-dude. Ik ben ook leiding bij het paaskamp en jongerenkamp, en ik organiseer AmeriKa - het buitenlandkamp van 2017. Als je mij wilt bereiken kun je me altijd mailen via penningmeester@sterrenkunde.nl !

Afdelingscoördinator: Thijs Desain

 Foto door Skyler SmoldersSinds 2018 ben ik actief bij het hoofdbestuur als afdelingscoördinator. Afdelingen zijn een groot thema binnen mijn leven als JWG-er: sinds 2005 heb ik nauwelijks een maandelijkse bijeenkomst gemist. Na jaren van deelnemerschap bij de afdeling Utrecht ben ik in 2011 doorgestroomd naar de organisatie. Toen ik in 2014 naar Amsterdam verhuisde was er daar geen actieve afdeling meer. Dat heb ik gauw opgelost, met de hulp van een stel andere geweldige JWG-ers.

Afdelingscoördinator worden leek me een gewldige volgende stap: nu kan ik zorgen dat alle huidige afdelingen geweldig blijven en almaar beter worden, en hopelijk ook zorgen dat er meer afdelingen bijkomen. Hiernaast ben ik ook actief bij de leiding van het Jongerenkamp en speel ik, net als Fedor, quidditch (zwerkbal). Zowel bij mijn eigen team als binnen Quidditch Nederland ben ik ook als vrijwilliger actief, en ik help ook bij veel (inter-)nationale evenementen. (Foto gemaakt door Skyler Smolders)

Heb je vragen over of voor de afdelingen? Wil je graat een nieuwe afdeling opzetten en wil je daar begeleiding bij? Wil je graag een kleinschalige activiteit organiseren en wil je daar advies bij? Mail dan vooral naar afdelingen@sterrenkunde.nl!

Hoofdredacteur: Martijn Wilhelm

Als hoofdredacteur is het mijn taak om samen met de redactie de Universum, ons verenigingsblad, steeds op tijd bij de leden op de deurmat te krijgen. Eind 2013 kwam ik bij de redactie, eerst als redacteur en schrijver van het puzzeluurtje, maar langzaam ben ik meer gaan doen tot ik in 2016 hoofdredacteur werd.

Ik zit sinds 2006 bij de JWG, en ben jarenlang enthousiast meegegaan op de kampen. Naast mijn werk voor de Universum ben ik ook leiding op Paaskamp. Ik hoop nog lang dingen te kunnen blijven doen voor de JWG!

Sterrenkunde is al lang een fascinatie voor mij geweest, en naast de JWG ben ik ook bezig met een Master sterrenkunde aan de Universiteit Leiden.

Heb je een leuk idee voor de Universum, of wil je graag ons team komen versterken? Stuur dan een mailtje naar universum@sterrenkunde.nl!


Landelijk Bureaumedewerker: Mart Vreeken

Sinds het nieuwe jaar ben ik de landelijk bureaumedewerker van de JWG, en voorheen ook van Stichting Universum. Elke week zit ik op de Sonnenborgh in Utrecht en schrijf ik nieuwe leden in, verstuur ik welkomstpakketen, check ik of er post is en beantwoord ik mailtjes. Hiernaast bereid ik het verzenden van de Universums voor, verstuur ik maandelijks de nieuwsbrief en vergader ik elke week met het hoofdbestuur. Heb je vragen hierover?
Mail mij dan via jwg-bureau@sterrenkunde.nl.