Data komende bijeenkomsten • Programma • Aanmelden
Algemene informatie
Afdeling Utrecht is een van de oudste afdelingen van de JWG, en al jarenlang erg actief. Bij onze bijeenkomst kan iedereen tussen de 8 en 13 jaar terecht voor een gaaf praatje over een sterrenkundig onderwerp, gevolgd door een leuk spel of knutsel en tenslotte nog een overzicht van al het nieuws uit de ruimte van de laatste tijd!
Wil je een uitnodiging ontvangen als er een activiteit is of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar: jwg-utrecht@sterrenkunde.nl
Nieuws & agenda
Let op! We vragen op het moment om je aan te melden voor onze bijeenkomsten, hiermee hopen we wat meer inzicht te krijgen in hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aanmelden kan onderaan deze pagina.
Data aankomende bijeenkomsten
Let op! We vragen op het moment om je aan te melden voor onze bijeenkomsten, hiermee hopen we wat meer inzicht te krijgen in hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aanmelden kan onderaan deze pagina.
Onze bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagavonden van 18:30 tot 20:30. De inloop is om 18:15. Deze bijeenkomsten vinden plaats op Sterrenwacht Sonnenborgh in hartje Utrecht.
2024
2025
- 17 Januari 2025
- 14 Februari 2025
- 21 Maart 2025
- 11 April 2025
- 16 Mei 2025
- 20 Juni 2025
Lees hieronder verder voor meer details over de aankomende en/of afgelopen bijeenkomsten. Voor vragen kun je mailen naar jwg-utrecht@sterrenkunde.nl
Programma
Afdelingsbijeenkomst 15 November
Spreker: Cyrano Chatziantoniou
Onderwerp: Noorderlicht
Afgelopen februari is er een clubje JWG’ers een week naar noord-zweden vertrokken in de hoop het noorderlicht te kunnen zien. Door een paar bewolkte avonden is dit uiteindelijk niet echt gelukt. Maar wat ís het noorderlicht precies, waarom zien we het soms wel en soms niet, en waarom moet je helemaal naar de poolcirkel om het te kunnen zien? Daar gaan we het over hebben!
Afdelingsbijeenkomst 13 December
Spreker: Ilva Noa Stellingwerf
Onderwerp: Kleine deeltjes en kernfusie
Hoe klein zijn de allerkleinste deeltjes? En hoe werken kleine deeltjes samen om nieuwe deeltjes en energie te maken? Onze zon is een mooi voorbeeld van energieproductie, door middel van kernfusie. Tijdens dit praatje gaan we in op de bovenstaande vragen en het onderwerp kernfusie: als het goed is, kan je deze vragen allemaal zelf beantwoorden als je er bij bent geweest!
Aanmelden
Contact: Marjet
jwg-utrecht@sterrenkunde.nl